Plezalna šola, kjer učimo s srcem in ljubeznijo do plezanja.

 

KAKO SE JE VSE SKUPAJ PRIČELO

Plezalno društvo Grif deluje na Brezovici pri Ljubljani od leta 2011. S šolo plezanja za otroke smo pričeli na novi zunanji plezalni steni OŠ Brezovica, ki je bila postavljena hkrati z izgradnjo novega prizidka šole. Jeseni 2011 smo postavili še balvansko plezalno steno v telovadnici šole, tako da treningi nemoteno potekajo celo šolsko leto. Od septembra 2013 izvajamo šolo plezanja za otroke tudi v Ljubljani na Gimnaziji Vič. Spomladi 2011 smo pričeli s 6 tečajniki, danes pri nas trenira že več kot 115 zadovoljnih otrok in odraslih. 

KJE PLEZAMO

Plezalno šolo za otroke izvajamo na dveh lokacijah: na OŠ Brezovica pri Ljubljani in na Gimnaziji Vič.

PLEZALNA ŠOLA ZA OTROKE IN MLADINO

Varnega športnega plezanja učimo otroke od 4. leta dalje. Izvajamo PLEZANJE ZA PREDŠOLSKE OTROKE, ZAČETNO ŠOLO PLEZANJA, NADALJEVALNO ŠOLO PLEZANJA, PLEZANJE ZA TEKMOVALCE in REKREATIVNO PLEZANJE ZA ODRASLE.

V času poletnih počitnic v mesecu juliju organiziramo 5-dnevni POLETNI PLEZALNI TABOR.

Na Brezovici pri Ljubljani med poletnimi počitnicami konec junija, v začetku julija in konec avgusta organiziramo tedensko AKTIVNO POČITNIŠKO VARSTVO.

 

MATEJ GRILC

Ustanovitelj in vodja društva. Aktivno je plezal 12 let z najtežjo preplezano smerjo z oceno 8b. 

Matej.jpg
Matej Grilc Misja Pec.jpg
matej1.jpg

SABINA NOVAKOVIČ

Sabina se je plezanjem začela ukvarjati precej pozno, vendar je že na samem začetku ugotovila, da je to šport, ki jo v celoti izpolnjuje. Na alpinističnem odseku, kamor se je vpisala z namenom in željo po varnem plezanju, je spoznala najboljše prijatelje, s katerimi skupaj plezajo v plezališčih, hribih, ledu ali snegu. Gore jo vsakič znova napolnijo z energijo in mirnostjo, ki jo v današnjem času vsi še posebej potrebujemo.

Najljubše so ji plezalne urice z najmlajšimi, kjer jim skušamo skozi igro približati svet vertikale ter drobnih oprimkov in stopov, ki so idealni za njihove drobne ročice. Užitek je opazovati majhne plezalce, kjer je plezalni napredek opazen iz meseca v mesec. Sprva nekoliko negotovi plezalni koraki se spremenijo v pogumno poplezavanje višje in višje, z željo po čimtežjih plezalnih problemih.

Sabina plezanje.jpg
Sabina Novakovic sportno plezanje.jpg
IMG_2758.JPG

 

anja petek

Anja je študentka pedagogike in andragogike na Filozofski fakulteti. Na to smer študija jo je privedla ljubezen do dela z otroki, saj je na srednji vzgojiteljski šoli spoznala, da jo delo z otroki veseli na poseben način. Z otroki hitro pozabi na obveznosti in skrbi, ki jo čakajo zunaj telovadnice, poleg tega pa jim rada posreduje znanje iz področja plezanja ter opazuje njihove napredke, ki se vidno širijo iz tedna v teden. Veselje otrok pri novih dosežkih in njihov ponos, ki se ga zavedajo, ko s trudom nekaj usvojijo, ji predstavljajo posebno motivacijo in tudi sama se počuti nagrajeno.

S plezanjem se je prvič spogledala po zanimivem naključju pred štirimi leti. Za to naključje je še danes hvaležna. Plezanje ji predstavlja poseben način soočanja z lastnimi strahovi; z mejami, ki si jih zastavljamo v naših glavah- a so vendarle prestavljive. V največji meri se ji dopade prav zaradi tega, ker se v položajih, ko nismo ravno v coni ugodja  in ko dvomimo v lastne sposobnosti, najbolje spoznamo. V posebno zadovoljstvo ji je, kadar se z lastnimi prepričevanji, da zmore in da je sposobna, prebije iz cone neugodja v varen položaj. V takih trenutkih začnemo drugače gledati nase in na stvari okoli nas, predvsem pa začnemo bolj verjeti vase in to se razširi na vsa področja v naših življenjih. Poleg plezanja pa že več let uživa tudi v gorskem teku, gorskem kolesarjenju ter pohodništvom nasploh. Gibanje v naravi in plezanje je zakon!

Anja športno plezanje.jpg
Anja Petek športno plezanje.jpg
Anja Petek plezanje pozimi.jpg