Plezalna šola, kjer učimo s srcem in ljubeznijo do plezanja.

 

KAKO SE JE VSE SKUPAJ PRIČELO

Plezalno društvo Grif deluje na Brezovici pri Ljubljani od leta 2011. Spomladi 2011 smo pričeli s 6 tečajniki, danes pri nas trenira že več kot 150 zadovoljnih otrok in manjša skupina odraslih. 

S šolo plezanja za otroke smo pričeli na novi zunanji plezalni steni OŠ Brezovica, ki je bila postavljena hkrati z izgradnjo novega prizidka šole. Jeseni 2011 smo postavili še balvansko plezalno steno v telovadnici šole, tako da treningi nemoteno potekajo celo šolsko leto. 

Od septembra 2013 izvajamo šolo plezanja za otroke tudi v Ljubljani na Gimnaziji Vič, od septembra 2019 pa tudi na novi lokaciji v Šiški.

KJE PLEZAMO

Plezalno šolo za otroke izvajamo na treh lokacijah: na OŠ Brezovica pri Ljubljani, na Gimnaziji Vič in v Šiški.

PLEZALNA ŠOLA ZA OTROKE IN MLADINO

Varnega športnega plezanja učimo otroke od 4. leta dalje. Izvajamo PLEZANJE ZA PREDŠOLSKE OTROKE, ZAČETNO ŠOLO PLEZANJA, NADALJEVALNO ŠOLO PLEZANJA, PLEZANJE ZA TEKMOVALCE in REKREATIVNO PLEZANJE ZA ODRASLE.

V času poletnih počitnic v mesecu juliju organiziramo 5-dnevni POLETNI PLEZALNI TABOR.

Na Brezovici pri Ljubljani med poletnimi počitnicami konec junija, v začetku julija in konec avgusta organiziramo tedensko AKTIVNO POČITNIŠKO VARSTVO.

 

EKIPA GRIF-a

MATEJ GRILC

Ustanovitelj in vodja društva. Aktivno je plezal 12 let z najtežjo preplezano smerjo z oceno 8b. 

MATJAŽ ZORKO

Matjaž Zorko je mlad, a kljub svojim letom izkušen plezalec. Prihaja iz Laškega, kjer je pričel plezati pri 7 letih starosti. 8 let je redno hodil na tekmovanja Vzhodne lige ter državnega prvenstva in se udeležil štirih mednarodnih tekmovanj. Kasneje je pridobil licenco za trenerja športnega plezanja in tako predaja svoje plezalno znanje otrokom, mladini in tudi odraslim skupinam.
Med drugim je Matjaž opremljevalec smeri v skali in licenciran postavljalec tekmovalnih smeri na državnih prvenstvih. Njegovi največji plezalni uspehi so v skali in sicer 3 preplezane smeri z oceno 8c, med njimi je eno navrtal sam in tudi opravil prvi vzpon.

SABINA NOVAKOVIČ

Sabina se je plezanjem začela ukvarjati precej pozno, vendar je že na samem začetku ugotovila, da je to šport, ki jo v celoti izpolnjuje. Na alpinističnem odseku, kamor se je vpisala z namenom in željo po varnem plezanju, je spoznala najboljše prijatelje, s katerimi skupaj plezajo v plezališčih, hribih, ledu ali snegu. Gore jo vsakič znova napolnijo z energijo in mirnostjo, ki jo v današnjem času vsi še posebej potrebujemo.

Najljubše so ji plezalne urice z najmlajšimi, kjer jim skušamo skozi igro približati svet vertikale ter drobnih oprimkov in stopov, ki so idealni za njihove drobne ročice. Užitek je opazovati majhne plezalce, kjer je plezalni napredek opazen iz meseca v mesec. Sprva nekoliko negotovi plezalni koraki se spremenijo v pogumno poplezavanje višje in višje, z željo po čimtežjih plezalnih problemih.

PATRIK NOVAK

Patrik je mlad avanturist, ki ima rad naravo in šport. To dvoje je združil v plezanju, ki ga tudi poučuje. Ima veliko izušenj v animiranju otrok, saj je bil animator 6 let. Vodi plezalne rojstne dneve in igralne urice za najmlajše, nepogrešljiv je tudi pri varstvu otrok na počitniškem varstvu. Rad prenaša znanje otrokom, saj je vedno lepo videti nasmeh na otroškem obrazu. Vedno glej na svetlo plat!

KLARA AVANZO

Klara se s plezanjem ukvarja od 7. leta. V začetku se je usmerila bolj v tekmovalno plezanje in za nekaj let opustila skalno plezanje. Tekmovalno je plezala 7 let, sedaj pa raje pleza v naravi v dobri družbi. Najtežja smer, ki jo je preplezala, je ocenjena z 7c. Poleg plezanja se Klara ukvarja tudi z drugimi športi, pred kratkim se je navdušila za surfanje na valovih.