Zahodna Liga težavnost, Kranj, 2.3.2024

Na tretji tekmi Zahodne lige v tej sezoni je nastopilo naših pet najmlajših plezalcev.

Vsi so se res veselili tekme in bili dobro razpoloženi že na ogrevanju. V kategoriji mlajših cicibank in cicibanov sta nastopila Zara Zupan in Tristan Bolčič Tavčar. Tristan je v smer vstopil zelo odločno in na polovici poskušal s svojo kombinacijo, ki pa mu ni najbolj odgovarjala. Lepo se  znašel in nadaljeval proti vrhu, vendar mu je na zadnjih gibih potekel dovoljeni čas štirih minut. Moči in volje je bilo še dovolj, saj je bil tako osredotočen na plezanje, da je še plezal dalje. Počitek med nastopom v drugi smeri je izkoristil za ogled smeri, ki jo je tudi v celoti preplezal. Veselje je bilo seveda veliko.

Za Zaro Zupanc je bila to druga tekma. Zara je že takoj v smeri začela hitro in odločno, tik pod vrhom pa ji je spodrsnilo. Druga smer je bila precej težja. Preplezala je približno polovico smeri, nato pa žal ni dosegla naslednjega oprimka. Potrudila se je in osvojila 20. mesto. Veliko tekem je še pred njo in s tako zagnanim plezanjem bo še visoko splezala.

Zvečer so nastopili naši mlajši dečki Ožbej Zupančič, Arne Petrovčič in Maks Škrjanec. Maksu je uspelo preplezati do vrha smeri. V drugi precej zapleteni smeri pa se mu ni izšlo tako kot v prvi in je na koncu osvojil 19. mesto v močni konkurenci.

Arne in Ožbej sta plezala dobro in jima ni veliko manjkalo do vrha črne smeri. V drugi, rumeni smeri sta se res trudila, ampak je bila tako kot za ostale tekmovalce kar zahtevna. Zasedla sta 36. in 33. mesto.

Vsi so na tekmi  uživali. Pravijo, da se vidimo na  naslednjih, kjer bodo še bolj stiskali. Da v plezanju uživajo, je bilo vidno tudi potem, ko niso hoteli iz dvorane, dokler se na balvanski steni niso do konca utrudili.

Čestitke vsem za trud na tekmi in se kmalu vidimo na balvanih.

Mojca Grilc Ropret