Zahodna liga težavnost, Žirovnica 20.4. 2024

Predzadnja tekma Zahodne lige je potekala v Dvorani pod Stolom v Žirovnici. Tukaj je vedno odlična organizacija in v takem vzdušju otroci res uživajo in super plezajo. Tokrat so tehnično zahtevne smeri od tekmovalcev zahtevale veliko zbranosti in iznajdlivosti vse do vrha.

Prva od naše peterice sta bila v jutranjih urah na vrsti naša mlajša cicibana Žan Štefančič in Tristan Bolčar Tavčar. Oba sta odlično odplezala obe smeri. Tristanu je v prvi smeri z lepim plezanjem uspelo zadržati vrh. V drugi smeri pa je z zbranim in natančnim plezanjem končal čisto pod vrhom. Razlike so bile majhne in rezultate je odločal čas plezanja obeh smeri.

Tristan se je uvrstil na 11. mesto, kar je v kategoriji z eno leto starejšimi otroki pohvale vreden rezultat.

V istih dveh smereh je plezal tudi Žan, ki je zasedel 17. mesto. Res se je potrudil in stiskal vse do konca in obe  smeri končal na enaki višini na treh četrtinah stene. Tako Tristan kot Žan sta pokazala velik napredek v tehnično zahtevnih smereh, kjer je bilo potrebno natančno in zbrano plezanje.

Tekma se je nadaljevala z nastopom mlajših cicibank. Prijavljenih jih je bilo kar 40. Med njimi tudi naša Zara Zupanc, ki je v tej sezoni začela z nastopi na tekmovanjih. Tudi ona je leto mlajša v tej kategoriji. V prvi smeri ni delala napak, zato se je lahko upravičeno veselila doseženega vrha smeri. V drugi smeri v tehnično bolj zahtevni poostavitvi ji je tik pod vrhom zmanjkalo moči in 11. mesto je bilo mogoče malo razočaranje, ker je tudi v temu primeru odločal čas.  To je vsekakor super rezultat, glede na to, da je Zara šele začela s tekmovanji.

Kot zadnja sta od naših v kategoriji mlajših dečkov nastopila Maks Škrjanec in Ožbej Zupančič, ki je že v prvi smeri splezal do zadnjega oprimka, ki pa mu ga ni uspelo zadržati. Zato se je v drugo smer podal zelo odločno in tik pod vrhom mu je zmanjkalo moči in je končal na 21. mestu.

Maks je v obeh smereh pokazal dobro plezanje in v močni konkurenci zasedel 30. mesto.

Čestitke vsem petim za borbene nastope.

Sledi še zadnja tekma konec maja v Ljubljani. Do takrat je še kar nekaj treningov in se že veselimo nove tekme in  srečanja z vrstniki iz ostalih klubov.

Mojca Grilc Ropret